mei 2, 2019 joyinmind No comments exist

Waarom winkelen mij onzeker maakt?


Oké, ik heb een maatje meer! En op dit moment ben ik daar dik (toepasselijk woord hè) tevreden mee! Maar ondanks dat ik tevreden ben met mijn lichaam vind ik winkelen echt niet tof. Het maakt me onzeker! Je ziet leuke kleding in de etalages, online of op de kledinghanger. Als je wat voller bent denk je al extra na over wat je aan kan of juist niet aan kan. Maar dan denk je iets leuks gevonden te hebben en je gaat het passen, maar dan zit het gewoon helemaal nergens na! Vaak zegt de verkoopster dan dat het je leuk staat. Maar als je jezelf in de spiegel bekijkt, weet je wel beter!

Ik ga graag naar de stad voor accessoires, verzorgingsproducten of andere nuttige dingen die ik kan gebruiken. Maar als het gaat om kleding kopen ben ik daar absoluut geen fan meer van. Ik heb een voller lichaam en dus een maatje meer, oftewel plus size. In etalages en online wordt de kleding door een model met maatje 34 of 36 gedragen. Je denkt dan dat het ook bij jou leuk staat, want het staat haar ook leuk. Maar als ik dan de kleding aantrek en mezelf in de spiegel bekijk, zie ik te veel dingen die ik eigenlijk niet wil zien. Ik word dan chagrijnig en onzeker. Ik baal dan dat ik te veel rondingen heb en ze weg wil werken, maar op dat moment kan ik het niet veranderen. Het geeft me een negatief zelfbeeld, terwijl ik voor het winkelen redelijk tevreden was over mezelf.

En ja, er zijn ook winkels zoals Miss Etam en MS mode waar ze kleding hebben voor mensen zoals mij. Maar ook in deze winkels word ik niet altijd even blij als ik kleding pas. Ik wil gewoon zo graag (net als ieder ander) kleding dragen waarvan ik zelf denk: “Hé, dit staat me leuk!” en “Dit staat me goed!” Iedereen verdient het om ‘’happy’’ te kunnen winkelen. En het zou dus niet uit moeten hoe dun of dik je bent.

Online valt er voor plus size vrouwen genoeg te winkelen. Ik probeer dit af en toe uit en als het me bevalt houd ik het. Je kunt bij verschillende online winkels meteen de plus size categorie aanklikken.
Het geeft me al een beter gevoel dat ik de kleding voor ‘dunnere vrouwen’ niet hoef te zien, want dan valt het altijd tegen. Maar offline winkelen vind ik wel gezelliger! Moet ik hierom afvallen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *