april 22, 2019 joyinmind No comments exist
Monchou pie

Overheerlijke Monchou taart

 

Vandaag is het tweede paasdag. Bij ons betekent Pasen samen zijn met familie en lekker eten. Toen mijn oma nog leefde maakte ze altijd een lekkere Monchou taart en ik wil graag dit recept met je delen. En wie weet wordt dit bij jullie ook wel een traditie ;). Nou, eerst maar eens maken en proeven of ie door de keuring komt! Ik denk dat je wel nog even naar de winkel moet, maar tegenwoordig zijn alle winkels met tweede paasdag open, komt dat nou eens even goed uit! 

Ingrediënten: 
– 2 pakjes Monchoukaas
– 150 gram witte bastardsuiker
– 150 gram boter
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 pak marie biscuit
– 1 pakje room
– 2 potjes kersenvulling (of vulling naar eigen keuze)

Bereidingswijze
Je maakt nu het pak marie biscuit klein. Zorg ervoor dat de koekjes niet te klein worden. Vervolgens laat je de boter in een pannetje smelten. Nu voeg je de koekjes en de witte bastardsuiker toe aan de boter. Roer het nu goed door tot een stevige massa. Schep het mengsel nu in de met bakpapier beklede taartvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem. De taartvorm kun je nu in de koelkast zetten om af te koelen.

Ondertussen kun je verder met de volgende laag van de taart. Je schudt de room in een kom en klopt het totdat het slagroom wordt. Duurt het je te lang voordat het slagroom wordt? Een zakje klopfix zorgt binnen no-time voor slagroom. Tussendoor doe je er een zakje vanillesuiker bij. Nu kan de Monchoukaas erbij en klop je het tot een geheel. Ook hier doe je tussendoor een zakje vanillesuiker erbij. 

Schep nu de vulling op de afgekoelde taartbodem. Je strijkt deze laag glad. Zet nu de taart voor minstens twee uur in de koelkast, zodat de vulling goed stevig wordt. 

De laatste laag doe je ongeveer een uur voordat de gasten komen. Als laatste verdeel je de potjes kersenvulling over de taart. Ook deze probeer je zo glad mogelijk te strijken. Ik kies zelf altijd voor twee potjes kersenvulling, zodat de taart rijkelijk is bedekt. Laat de taart in de koelkast staan, tot je hem serveert. 

En lekker smullen maar! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *