augustus 13, 2019 joyinmind 2 comments

Leefstijlverandering alles behalve makkelijk

 

Dat ik niet een mooie slanke dame zal worden, weet ik al op voorhand. Vroeger was ik ook het meisje wat gewoon forser was dan anderen. En laat ik het even gezegd hebben: ik wil die mooie slanke dame helemaal niet worden. Ik wil mezelf gewoon prettig voelen in mijn lichaam, in mijn kleren en ook een keer in mijn bikini. En dat prettig voelen dat deed ik al een tijdje niet meer. Dus het was gewoon tijd voor verandering.

Geen dieet of methode
Ik volg geen dieet of een methode. Nee, want als ik daarmee ga stoppen, weet ik gewoon zeker dat ik weer aan ga komen. Het moet een verandering zijn van mijn leven, mijn voeding, mijn bewegen en vooral van mijn mindset! Het grootste probleem zijn denk ik wel mijn gedachten. Ik schaam me wel een beetje dat ik dit zeg, maar eten zit gewoon voor het grootste gedeelte in mijn hoofd! Ik houd van eten en als je me gaat vragen waar ik van hou of waar ik warm van loop, dan is het gewoon van eten! OEPS!! Chocolade, sushi, vis mmmm…. En, dit wil niet zeggen dat ik altijd eet he, maar ik houd er wel van. Wie niet? En wat lekkers eten, uiteten of een ijsje hoeft niet afgelopen te zijn, maar niet in de mate waarbij ik het eerst at!

5 weken bezig
Ik ben nu vijf weken bezig en ik ben echt al tevreden. Ik kan zelfs al een beetje trots op mezelf zijn! Vanmorgen stond ik voor mijn wekelijkse wegen op de weegschaal. En hé, er was gewoon 3,8 kilo al verdwenen! Ik super blij en ik deed natuurlijk even een vreugdedansje! (Ik zal je maar niet laten zien hoe dat dansje gaat!)

De eerste week ging er nog geen gram af en dacht echt dat het een lange weg zou worden! Via mijn stiefbroer en schoonzusje kwam ik in aanraking met Personal Body Plan. De eerste maand was gratis, dus ik vulde meteen mijn gegevens in. Ik moest nog een week wachten totdat ik kon beginnen. Ik had het boek van Tom Barten wel al in huis, dus ik begon vast met lezen. In de derde week van mijn leefstijlverandering mocht ik eindelijk beginnen.

Personal Body Plan
Tot nu toe ben ik meer dan tevreden met Personal Body Plan! Ik heb een leuke, maar ook hele fijne coach die me begeleid, aanbevolen producten die ik mag eten worden goed aangegeven, trainingen staan klaar en elke werkdag lees ik een les hoe het zit met gedrag, gedachten, voeding, training etc. Ik vind dit echt ideaal, ik heb nu gewoon één app waar ik alles bij hou en mijn coacht helpt me wanneer het nodig is.

De minst erge verandering
De minst erge verandering tot nu toe vind ik het trainen. Als ik in de sportschool ben of vervolgens op de fiets naar huis, denk ik: ‘’Hé, dat heb je weer even geflikt!’’ Het trainen geeft me nog steeds een soort van power gevoel. Alsof ik de wereld weer even aan kan! Behalve de ene keer dat ik echt ontiegelijke spierpijn had in mijn bovenbenen. Traplopen was even niet easy en ik zal je er even aan herinneren dat ik twee hoog woon, zonder lift! Heb je er al een beeld bij hoe ik naar boven liep?

De moeilijkste verandering
Het lastigste vind ik nog steeds mijn voeding en die staat wel een beetje gelijk met mijn mindset. Ik zorg dat ik veel verschillende groentes en fruit in de koelkast heb. Mocht ik dan honger krijgen of eet zin hebben, dan pak ik iets verantwoords uit de koelkast. En ja, ik heb nog steeds weleens zin in iets lekkers (lees: ongezonds). Dit lekkers ga ik mijzelf niet verbieden, maar wel met mate. Als ik bijvoorbeeld een ijsje eet, dan weet ik gewoon dat ik mij de rest van de dag goed moet houden aan mijn eetpatroon. En dat vind ik dan ook helemaal niet erg! Ik ben er wel achter gekomen dat ik gewoon niet meer genoot van lekker eten. Het eten was vooral een bijzaak, iets wat je erbij doet. Maar nu focus ik mij op het eten dat ik krijg en geniet ik ervan in plaats dat het hap, slik, weg is. Dit helpt echt!

Toekomst
Ik heb nog geen snoep, chocolade en koekjes gegeten en in de toekomst wil ik dat wel een keer doen hoor, maar eerst moet ik een goede balans vinden en dat het in mijn hoofd ook goed zit. Nu moet ik voor lekkere dingen op pad en dat vind ik ook wel een aangenaam en gezellig idee! In de toekomst hoop ik dat mijn weegschaal – 20 kilo gaat zeggen, maar voor nu ben ik tevreden met wat ik heb (of ja, eigenlijk wat ik niet meer heb en er dus vanaf gaat).

2 Comments on “

  1. Ik heb net je verhaal gelezen ! Mooi verwoord
    En trots dat je dit volhoud en ook nog 3,8
    Kg bent afgevallen , maar het belangrijkste is
    Dat je goed in je vel zit ❤️
    Liefs mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *