Niet lekker in je vel is er voor mensen die niet lekker in hun vel zitten om wat voor reden dan ook.

Zoals sommige van jullie weten begon ik eind 2014 last te krijgen van mentale klachten. Op mijn werk had ik hier gelukkig geen last van. Ik zat er goed doorheen en had geen zin om dingen te ondernemen. Na het werk plofte ik op de bank en was ik alleen maar bezig met de negatieve dingen die ik mijn leven gebeurden. Ik volgde op dat moment ook nog een master en je kunt je wel voorstellen, dat er van studeren weinig terecht kwam. Dit had ook geen positieve werking op mijn gedachten. In het weekend lag ik voornamelijk alleen maar in bed of op de bank. Ik heb in die tijd veel gehuild en was boos, geïrriteerd (en nog heel veel andere emoties) over de dingen die mij overkwamen in het leven. Dit heb ik weken, zelfs maanden volgehouden. Tot op het moment dat mijn moeder zei: ‘’Dit kan zo niet langer meer! Ik weet niet meer hoe ik je kan helpen!’’

Wat ik op dat moment graag wilde

Vanaf het moment dat ik mentale klachten kreeg, zonderde ik mij af van alles wat te maken had met sociale interactie. De gesprekken met mijn therapeuten waren zwaar, maar ook fijn. Ik had op die momenten de kans om met iemand te praten. Vaak over mijn klachten, maar ook weleens over luchtige, niets zeggende onderwerpen. Als ik dan weer op weg was naar huis realiseerde ik mij hoe belangrijk contacten zijn met anderen. Een aantal vrienden waren er wel voor mij, maar hadden geen idee hoe ik mij voelde. Online ging op zoek naar ‘lotgenoten’, maar ik kwam geen steek verder. Ondanks dat ik wilde, was het nog een (te hoge) drempel waar ik overheen moest komen. Dat lukte mij niet alleen.

Nu 4 jaar later

Nu bijna vier jaar later sta ik weer een tijd positief in het leven. Het is nog niet altijd even gemakkelijk, zeker niet na een tegenslag. Ik weet nu gewoon wat ik wil en op welke manier ik dit kan bereiken! Dit zorgt ervoor dat ik niet meteen in een dal terecht kom, maar meteen met mijn gedachten aan de gang ga en deze om kan zetten in positieve, motiverende gedachten. Nu ik zo ver ben wil ik meer bereiken voor de mensen om mij heen die niet lekker in hun vel zitten. Ik wil een zo laag mogelijke drempel creëren voor deze mensen om in contact te komen met anderen. Met anderen kun je denken aan hulpverleners, lotgenoten of mensen die een luisterend oor bieden. Hoe mooi zou het zijn, als ik de mensen die niet lekker in hun vel zitten een stapje verder kan helpen in een situatie waar iedereen zich veilig en vertrouwd kan en mag voelen. Het is dan ook mijn droom om dit waar te maken.

Niet lekker in je vel

Daarom richt ik ‘’Niet lekker in je vel’’ op. Niet lekker in je vel is er voor mensen die niet lekker in hun vel zitten om wat voor reden dan ook. Denk hierbij aan verlies, depressie, burn-out, autisme, angststoornis etc. Niet lekker in je vel wil mensen helpen door middel van uitwisseling van informatie en ervaringen. Ook wil ik een community creëren waar de leden zich vrij voelen tot het stellen van vragen. Ik wil ook gelegenheden creëren waarbij de leden met elkaar (offline) in contact komen. Mensen die niet lekker in zijn/haar vel zitten hebben namelijk baat bij regelmatig contact met anderen, die vergelijkbare klachten hebben.

In contact komen

Niet lekker in je vel heeft al een Instagram- en Facebookpagina. Ook kun je voor meer informatie of samenwerking contact opnemen met info@nietlekkerinjevel.com. Aan de website van Niet lekker in je vel wordt hard gewerkt. Als deze website online komt, zal ik jullie hierover informeren.