mei 19, 2019 joyinmind 1 comment
Help! De onzekerheid van solliciteren begint weer!

Help! De onzekerheid van solliciteren begint weer!


Het einde van het schooljaar is weer in zicht. Nog zeven weken school. Dit betekent voor mij als vervangster in het onderwijs onzekerheid voor komend schooljaar. Het liefste wil ik een vaste plek, een vaste groep. En met een leerkrachten tekort zou dit toch mogelijk moeten zijn? In het zuiden van het land merk ik hier helaas nog niets van.

In 2014 ben ik als leerkracht afgestudeerd. Daarna ben ik de master Educational Needs gaan volgen om mij verder te ontwikkelen. Sinds 2014 hop ik van de ene naar de andere school. Een vaste baan zit er nog steeds niet in. Meestal vertellen ze dan wel dat er geen vacature is of dat ze liever iemand hebben met meer ervaring. Ondertussen moet 5 jaar ervaring toch best wel wat zeggen, maar hier denken de vele scholen anders over.

 

Aankomende week zijn de speeddates binnen het bestuur waar ik werk. Speeddates? Huh? Hier leer je toch een man kennen. Nee, bij deze speeddate niet, maar wel de school waar ik misschien mag en wil werken. Speeddates op de werkvloer is de nieuwe trend voor het snel en effectief kennis laten maken met de scholen en de sollicitanten. Ik word er wel vaak nerveus van. Je ziet alle medekandidaten die ook graag willen werken op een van deze scholen. Je hebt weinig tijd om echt jezelf te laten zien. Dus vanaf het moment dat je met iemand in gesprek gaat, moet je wel dé unieke, dé best geclassificeerde en dé beste leerkracht voor ieder kind laten zien. En oef… dit valt echt niet mee!

 

In het begin ben ik de kat uit de boom kijker. Ik kan echt mezelf zijn bij iemand als het vertrouwt voelt. Maar hier heb ik bij een sollicitatiegesprek en al helemaal bij een speeddate geen tijd voor. Maar het is me ook al vijf jaar eerder gelukt om een baan te krijgen, dus waarom zou het nu niet lukken? Ik moet vertrouwen hebben in mezelf! Want ik weet dat ik het kan en laat gewoon de beste versie van mezelf zien! Benieuwd hoe dit afloopt? Ik houd je op de hoogte van mijn solliciteeravontuur!

1 Comment on “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *