april 4, 2019 joyinmind No comments exist
IMG_1379

Invloed van social media

Afgelopen week las ik op een regenachtige dag de Flair. Flair organiseert een campagne #ikhebflair. Zij willen hiermee laten zien dat iedereen een voetstuk verdient. Ik vind dit een mooi initiatief en hier wil ik ook zelf over schrijven.

Tegenwoordig streeft iedereen naar perfectie. We willen de beste zijn in ons werk, hobby, als moeder en noem zo nog maar meer dingen op. We streven dit niet alleen bij onszelf, maar bij ieder ander om ons heen. Dit doen we vaak onbewust. Toen ik dit artikel las ging er bij mij zelf ook een lichtje branden. Wanneer ik mijn hobby uitvoer en ik niet tevreden ben met het resultaat van bijvoorbeeld een foto tijdens een shoot, ga ik aan mezelf twijfelen. Ik stel mezelf de vraag: ben ik hier wel goed genoeg in? En waarom maak ik niet zo’n foto’s als ….?

Eigenlijk is het te gek voor woorden dat ik af en toe zo denk! Maar in deze wereld met social media scrol ik ook regelmatig op Facebook en Instagram en wens ik onbewust ook weleens dat mijn leven iets meer was als dat van een ander. Dus zo gek is het ook gewoon niet. Instagram beschikt over verschillende filters en er zijn genoeg apps om het perfecte plaatje mee neer te zetten. Dit is niet het echte leven en je wordt gewoon gefopt waar je bij staat! Al dit, doet wel wat met je zelfbeeld!

Als je mijn foto’s ziet, zie je een vrouw die voller is dan de meeste anderen. En ja, ook ik baal hier van! Zeker als je allemaal mooie vrouwen op Instagram ziet. Dan wil ik ook dolgraag het lichaam van de ander. Maar wanneer vinden we onszelf goed genoeg? Wanneer zijn we tevreden over hoe we zijn? Waarschijnlijk als puntje bij paaltje komt, zijn we nooit helemaal tevreden. Op dit moment ben ik tevreden hoe ik eruit zie, ook al ben ik een vollere vrouw. En mocht ik in de toekomst minder tevreden zijn over mijn lichaam of iets anders, dan probeer ik dit te veranderen. Ik zal nooit de slanke vrouw zijn met maatje 36 en dit hoeft van mij ook niet. Het gaat er om dat je lekker in je vel zit en dat je tevreden met jezelf bent!

Ik ben nu goed genoeg zoals ik ben!

Foto voor blog 2 invloed social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *